sidor

torsdag

Glädjande recension

Åsa Mendel-Hartvig och jag har fått strålande recensioner för vår bok "Orättvist" det är så roligt. Efter många månaders hårt arbete släpper man ut sitt verk i offentligheten. DET är läskigt. Man vet inte vilket mottagande boken får. Sanna Juhlin har skrivit en fin och ingående recension av boken, läs hela på Barnboksprat.

Bl.a. skriver hon såhär;

"Jag fastnade speciellt för den här bilden i boken. Vad är det som sker där bakom barnen?
Mamma och pappa står och hånglar….ha ha…Jag tycker den här bilden är jättehärlig och väldigt ovanlig i barnböcker. Mamma och pappa är inte bara föräldrar utan också ett kärlekspar med en egen
speciell relation. Jag tycker det var mycket fint att få se skildrat."

Hon fortsätter lite längre ner i recensionen....

"Jag gillar även retrokänslan i bilderna. Barnen har korta frisyrer. Man ser inte ens vilket kön de är utav. Mamman har kort hår och pappan bär färggrant halsband. Föräldrarna delar också hushållet kan man märka av. Men allt detta kommer väldigt naturligt och inget som skrivs på näsan hos läsaren. Att barnen också är mörka medan föräldrarna ljusa gör att tankarna förs till att de är adopterade men även detta blir ett naturligt inslag i berättelsen.
Jag brukar sätta Stina Wirsén högst upp på listan för den skickligaste på att gestalta det stora i det lilla men här får jag en ny favorit. Att göra enkla barnböcker är svårt men med bild och text och en förmåga att få fram ett tydligt budskap på rätt sätt så kan man skapa fantastiska barnböcker. Det här är en sådan bok, tycker jag.  Jag gillar den skarpt!"

Inga kommentarer: